Home Over ons Dirigent Repertoire Optredens Lid Worden Luister

Optredens

Zondagmiddagconcert in Lonneker 15 oktober

Zondagmiddag 15 oktober a.s. treden we op in de Kapel uit Liefde in Lonneker. We brengen romantische Engelstalige liederen ten gehore. Margreet Wilmer zal ons begeleiden op piano. Dit concert vindt plaats in het kader van Zomiac. De kerk gaat open om 16.00 uur, aanvang van het concert: 16.30 uur. De toegang is gratis.

Open repetitie PET-paviljoen 8 juni

Op donderdag 8 juni houden we een openbare repetitie in het PET-paviljoen aan de Blekerstraat 103 in Enschede. Dit in het kader van de week van amateurkunst (WAK). We beginnen om 20.00 uur.

Witte donderdag 2017

Op 13 april 2017 namen we ter ere van Witte donderdag deel aan een inloopconcert in de Jacobuskerk. Onder de knop 'luister' staan een aantal liederen die we daar ten gehore brachten. (God be in my head, Ave verum corpus, Sanctum nomen Domini, The road home).

Zes koren in 5e veelkoren kerstconcert

Kinderkoor Cappella Enschede Junior maakt debuut

Het begint een mooie traditie te worden: voor het vijfde jaar op rij treden Enschedese koren samen op tijdens het 'veelkoren kerstconcert'. Ook Ton sur Ton is weer van de partij. Maar liefst zes koren brengen stemmige kerstliederen ten gehore in de Jacobuskerk, op vrijdagavond 9 december (aanvang: 19.30 uur). De koren zingen samen: Stille Nacht, en Lux Aurumque van de bekende koorcomponist Eric Whitacre. Aan het slot zullen ook de leden van Cappella Enschede Junior zich bij het grote koor voegen. Dan zal Twinkle, Twinkle, Little Star klinken onder de bogen van de Jacobuskerk die in feestelijke kerststemming wordt ingericht. De toegangsprijs voor het concert bedraagt tien euro.

Amusing Hengelo 2016

Op 4 juni a.s. staan we weer op het podium tijdens het korenfestival Amusing in Hengelo. Om 13.30 uur kun je ons beluisteren in de Lambertusbasiliek aan de Enschedesestraat en om 15.00 uur in de bilbliotheek aan de Beursstraat. Het belooft een mooi optreden te worden met o.a. liederen van Thomas Tallis, Frank Tichelli en John Rutter.

Kerstconcert december 2015

Traditiegetrouw nam Ton sur Ton weer deel aan het Korenkerstconcert in de St. Jacobuskerk in Enschede. Dit jaar hebben we niet alleen gekozen voor klassiek repertoire zoals In the Bleak Midwinter van Gustav Holst en The Lamb van William Blake, maar brachten we ook het Have Yourself a Merry Little Christmas ten gehore. Het concert begon en eindigde met het gezamenlijk zingen van 'Lux Aurumque' (gouden licht) en 'Stille Nacht'. Het was wederom een fijne kerstvoorstelling in de sfeervolle St. Jacobuskerk!

Lustrumconcert op 11 oktober 2015

In oktober bestond Ton sur Ton vijf jaar. Terwijl de afgelopen jaren meerdere koren verdwenen in Enschede, blijkt er wel ruimte te zijn voor een nieuw klassiek koor. Een nieuw koor moet zich eerst vormen, een eigen klank krijgen en repertoire opbouwen. Het resultaat lieten we horen tijdens ons jubileumconcert op zondag 11 oktober in de Kapel 'Uit Liefde' in Lonneker. Op het programma stonden o.a. de Andliga Sånger van August Söderman. Deze Zweed wordt in eigen land gezien als een zeer belangrijke en invloedrijke 19e-eeuwse componist, maar geniet daarbuiten weinig bekendheid. Ton sur Ton vindt dat Söderman meer aandacht verdient en zette daarom o.a. zijn werk voor gemengd koor en orgel op het programma met medewerking van Sopraan Marjan Vleeming.

Culturele Zondag 7 juni 2015

De Culturele Zondag van 7 juni stond in het teken van een 'Kloppend Hart': het ging over wat kunst en cultuur met je doet. Ton sur Ton trad op in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. Uit de vele reacties bleek dat we menig hart geraakt hebben met het toegankelijke, klassieke programma dat we hier ten gehore brachten.

Bardel-klooster februari 2015

Op 22 februari 2015 trad Ton sur Ton op in het bomvolle Bardel-klooster, vlak over de grens bij Losser. Ook het Requiem Ensemble, soliste Karin Hertsenberg en fluitiste Noes Lenselink waren te horen.

Kerstconcert 2014

Ton sur Ton was een van de zes koren die op 13 december 2014 een kerstconcert in de mooie Jacobuskerk in Enschede verzorgden: een goed bezocht evenement en een sfeervolle start van de kersttijd.

Optredens 13 september 2014

Op zaterdag 13 september 2014 was Ton sur Ton tweemaal te horen: in het kader van de Open Monumentendag 's morgens in de kapel 'Uit liefde' in Lonneker en 's middags tijdens de Korendag van het Uitdaag-festival in Theater Prismare.

Koningsconcert 2014

Op 27 april 2014 maakte Ton sur Ton deel uit van het Koningsconcert in Lonneker. Een concert dat door ZOMIAC werd georganiseerd in de Jacobuskerk op het Dorpsplein.

Optreden met Montessera

Op zaterdagavond 29 juni 2013 traden we samen met kamerkoor Montessera op. Zowel gezamenlijk als elk koor apart brachten we een verscheidenheid aan stukken ten gehore. Volgens de kritische toehoorders deden we dat mooi en vol overtuiging. Dit smaakt naar meer!

Amusing Hengelo

Op zaterdag 8 juni 2013 vond in het centrum van Hengelo voor de achtste keer het korenfestival Amusing plaats. Ook dit jaar was Ton sur Ton weer van de muzikale partij. We zongen in de Lambertusbasiliek en buiten op het Burgemeester Jansenplein.